Wet plate kuva on taidekuva

Wet plate kuvausWet plate kuvaus

Osta Lahjakortti läheisellesi

Varaa aikasi kalenterista

Mikäli kalenterista ei löydy sopivaa aikaa sinulle, ota yhteyttä minuun, niin sovitellaan kuvausaika muualle.

Kuvaukseen kannattaa varata tunti aikaa ja siinä ajassa ehtii ottamaan kuvan kahdesti, jos ensimmäinen kuva epäonnistuu tai halutaan kaksi kuvaa. Kuvan oton jälkeen kuva kuivataan ja lakataan. Kuvauksista saat mukaasi alumiinisen aidon kuvan kauniissa rasiassa sekä lisäksi kuva skannataan ja toimitetaan sinulle digitaalisena.

 

 

Lahjakortti läheisellesi

Wet plate kuvaus on erinomainen lahjaidea tilanteeseen kuin tilanteeseen. Kenties syntymäpäivälahja vanhenevalle läheisellesi, isänpäivä- tai äitienpäivälahja tai joululahjaksi kenelle tahansa. Mikäli olet juuri kihlannut rakkaimpasi, wet plate kuvaus olisi söpö mieleen jäävä muisto tärkeästä hetkestä. Kun vanhempasi tai isovanhempasi viettävät hopea- tai kultahääpäivää, wet plate kuvaus voisi ilahduttaa heitä elämyksellisesti sekä lopulta ihanalla sanoisin jopa taiteellisella kuvalla. Entä jos työkaverisi onkin jäämässä eläkkeelle, voisiko wet plate kuvaus olla hänelle mieleenpainuva kokemus, sekä kuva kirjahyllyyn muistuttamaan merkittävästä hetkestä, eläkkeelle jäämisestä.

Wet plate kuvaus lahja toimii milloin vain ja kenelle vain.

Hanki lahjakortti tästä heti.

Omakuva päkärehu

Kuvan tekeminen on elämys

Wet plate kuvaus eli märkälevykuvaus on käsityötä vuodelta 1851. Koko kuvan tekeminen kaikkine vaiheineen on eräänlainen elämys, sillä lopussa kuva syntyy silmiesi alla. Prosessi on aina yllätyksiä täynnä johtuen mm. siitä, että kemikaalit laitetaan alumiinille käsin.

Tämä tekniikka vaatii pimiön, laakafilmikameran, erilaisia kemikaaleja, alumiinilevyjä ja paljon uv-valoa. Kuvaan wet plateja studiollani hallitussa studiovalossa tai halutussa miljöössä. Kalustoni on siirrettävissä paikkoihin joihin pääsee autolla, mutta käytännössä miljöössä kuvaaminen onnistuu vain kesällä, kun uv-valoa on riittävästi.

Wet plate kuvaus tarkoittaa, että kuva valotetaan suoraan märälle levylle. Kuvaan wet plateja mustaksi maalatulle alumiinilevylle. Levyn koko on 8 x 10 tuumaa (noin 20 x 25 cm), joten se toimii tauluna sellaisenaan. Levylle kaadetaan ensin kollodion seos ja sen jälkeen levy laitetaan kolmeksi minuutiksi hopeanitraattitankkiin. Tämän jälkeen alumiini on valoherkkä. Punavalossa levy ladataan kasettiin ja se on valmis valotettavaksi. Kuvauksen jälkeen kuva kehitetään ja kiinnitetään punavalossa. Ensin levylle muodostuu negatiivi ja lopuksi kiinnitteessä negatiivi kääntyy positiiviksi. Tässä kohtaa tapahtuu se suuri ihme, kun kuva syntyy. Tämän vuoksi kuvaan wet plateja.

Wet plate on ainutlaatuinen käsityönä tehty kuva kirjahyllyysi tai seinälle.

Pari potretti wet platekuvausHenkilöpotretti wet platekuvauksella

Märkälevykuvaus ouluWet platekuvaus oulu