Mainosvideot kertovat tarinaasi maailmalle!

Mainosvideot

Mainosvideot ovat tehokkaita. Parhaat mainosvideot ovat kuin elokuvia, joihin katselijat odottavat aina uutta jatko-osaa. Jo yhdellä videolla voi saavuttaa lukemattoman määrän katsojia ja sitä voi jakaa useissa eri kanavissa: sosiaalinen media on tehokas mainosvideoiden alusta, tienvarsien valotauluissa voidaan käyttää video muodossa olevaa mainontaa ja jopa ruokakaupan info tauluun voi ostaa mainospaikan videolle.

Jätä positiivinen jälki yrityksestäsi

Jokainen on varmasti joskus törmännyt mieleenpainuvaan mainosvideoon. Sen nasevat vuorosanat, slogan tai iskevä taustamusiikki on porautunut alitajuntaan melkeinpä pysyvästi. Joidenkin laajasti levinneiden mainosvideoiden repliikit ovat niin tuttuja, että jopa päiväkoti-ikäiset niitä leikeissään rallattelevat. Yksi mainosvideon tehokas vaikuttamiskeino on pureutua aiheeseen huumorin kautta. Sopivalla sarkasmilla höystettynä mainos herättää enemmän kiinnostusta kuin puhtaisiin faktoihin keskittyvä mainos. Iskevä mainosvideo saa helposti näkyvyyttä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, vaikka mainosvideoita kohdennetaankin aina tietylle asiakaskunnalle.

Mainosvideot kasvattavat yrityksesi kassaa

Videomainos vaikuttaa näkö- sekä kuuloaistien kautta, joten se tarjoaa monipuolisen kosketuspinnan aiheeseen – sen avulla katsoja pääsee mukaan videon tunnelmaan. Näin ollen videon mainostama tuote tai asia tuntuu katsojasta huomattavasti tutummalta kuin pelkkä mainoskuva. Ihminen on pohjimmiltaan turvallisuushakuinen, joten tutut asiat tuntuvat meistä turvallisilta ja luotettavilta. Mainosta katsovan ihmisen huomio kiinnittyy ensimmäisenä videossa esiintyviin tuttuihin seikkoihin, joten videomainoksiin on hyvä ottaa jokaiselle tuttuja elementtejä mukaan. Mainos on silloin tehokas, kun katsoja pystyy samaistumaan siihen. Tehokkaasti videon avulla mainostettu tuote tai asia alkaa tuntua katselijasta niin tutulta, luotettavalta ja tarpeelliselta, että hän tekee ostopäätöksen vaivattomasti. Mitä useammin samaan mainokseen törmää, sen tarpeellisemmalta mainostettava kohde alkaa tuntua.

Mainosvideo voi lyhykäisyydessään olla vain muutaman sekunnin mittainen, mutta sen lähettämä sanomasaattaa olla täysin riittävä asiakkaan ostopäätöksen tekemiseen. Hyvällä mainosvideolla voidaan lisätä yrityksen myyntiä, mutta samalla voidaan tarjota tietoa, viihdettä tai ajattelemisen aihetta asiakkaille.

Mikä saa mainosvideon eloon?

Innostus on tärkeä osa mainosvideon tekemistä. Videon teko on yhteistyötä kuvaajan sekä mainosvideon tilaajan välillä, joten molempien yhteinen paneutuminen aiheeseen herättää videon eloon. Mainosvideon kuvaamisessa on kummallakin yhteinen päämäärä – onnistunut video.

YouTuben, Facebookin, Instagramin sekä muiden sosiaalisen median kanavien kautta mainosvideon jakaminen on helppoa: mitä onnistuneempi mainosvideo, sen innokkaammin sitä jaetaan! Videoille kannattaa myös ostaa sponsoroitua mainosta sosiaalisesta mediasta.

Onnistuneen mainosvideon tunnistaa myös siitä, että videon tilaajan, videokuvaajan sekä mainosvideon katselijan katse siirtyy jo tulevaan. Samaa tyyliä, tunnelmaa sekä teknisiä elementtejä toivotaan löytyvän myös tulevista mainosvideoista.