Mainosvalokuva

Sittemmin kuva päätyi Helsingin Sanomien kansikuvaksi Sorcolorin mainoksen yhteydessä.

Mainoskuva -Sorcolor

Mainokuvan tuottaminen

Lounas pilvenpiirtäjän huipulla – 1930 luvulla New Yorkissa, rakenteilla olleen Rockefeller Centerin 69. kerroksen kohdalla kuvattiin 11 siirtolaistaustaisia miestä roikottamassa jalkojaan vain 256 metrin korkeudessa.

Kuva on tuttu varmasti meille kaikille. Samuli Soronen oli myös kuvan huomannut ja alkanut haaveilla, että sellainen pitäisi toteuttaa myös Sorcolorille.

Tuumasta toimeen. Tarvittiin kaksi kuvaa; orrella istuvat miehet ja taustakuva.

Sovimme kuvaukset Tapiolan Golfkeskukseen, Espooseen. Rakennuksesta löytyy vastaavanlainen I-palkki, jollaisella miehet istuivat 1930-luvulla.  Kymmenkunta ”sorrilaista” saapui sovittuun aikaan paikalle ja asettuivat istumaan palkin reunalle. Tällä kertaa ei ollut työmiehillä eväitä, vaan oli nykyaikainen meininki, jokainen imi energiaansa somen suloisesta maailmasta. Malleilla oli varmasti kotoinen olo ja näin ollen oli helppo ohjata ja kuvata heitä.

Seuraavaksi oli löydettävä tausta, jolloin suuntasimme askeleemme Helsingin keskustaan, Tornikahvilaan. Sieltä on hienot näköalat Helsingin keskustaan. Kuvasin eri suuntiin tornista ja taustaksi valikoitui sitten ko. kuva.

Tämä kuva päätyi lopulta Helsingin Sanomien kansikuvaksi Sorcolorin mainoksen yhteydessä. Kuvaa on muutenkin käytetty runsaasti erilaisissa yhteyksissä, kuten lehtijutuissa.

Mitä erikoisempia tarpeita mainoskuville, ota yhteyttä!